Osallistu puutarha-aiheisiin kyselyihin! Valitse kysely ja kartuta Keski-Suomen museon Puutarhatarinoiden yhteistä kertomusta.

 

Kysely 5 - Miksi olen puutarhaihminen?

Jokaisella ihmisellä on oma syynsä innostua puutarhanhoidosta. Se voi olla perheen perintönä tullutta harrastuneisuutta, ammattiin pohjautuvaa tai muusta kipinästä syntynyttä kasvienhoidon pariin. Tässä kyselyssä voit kertoa omasta näkökulmastasi, miksi sinusta on tullut puutarhaihminen. Halutessasi voit vastata vain osaan kysymyksistä.

Vastaa kyselyyn

Kysely 4 - Puutarhani kasvit ja pihapuut

Puutarhat koostuvat sekä luonnonvaraisista että istutetuista kasveista ja puista. Eri aikakaudet ovat suosineet eri lajeja ja niiden sommittelua. Hyötykasvien ja koristekasvien määrä puutarhoissa on vaihdellut. Myös kasvilajien saatavuus on vaikuttanut niiden käyttöön puutarhoissa. Tässä kyselyssä voit kertoa oman puutarhasi kasveista ja pihapuista. Halutessasi voit vastata vain osaan kysymyksistä.

Vastaa kyselyyn

Kysely 3 - Kuinka käytän aikaa puutarhassani?

Piha ja puutarha toimivat ihmisille virkistyksen ja ilon lähteinä. Puutarha voidaan kokea myös hyödyn tuojaksi, luovien ideoiden toteuttamispaikaksi tai rauhoittavaksi vastapainoksi työelämälle. Tässä kyselyssä voit kertoa, miten käytät aikaasi omassa puutarhassasi. Halutessasi voit vastata vain osaan kysymyksistä.

Vastaa kyselyyn

Kysely 2 - Puutarhasuunnitelmat yksityispihoissa

Pihojen käyttöä kaupunkialueilla saneli pitkään hyöty, joka ohjasi esimerkiksi sotavuosia seuranneen jälleenrakennuskauden pihojen suunnittelua. Puutarhat olivat osa pihoja. Erillisten puutarhasuunnitelmien laatiminen yksityispihoihin yleistyi 1960-luvun jälkeen, ensin suurissa kaupungeissa. Nykyään ammattimaisten puutarhasuunnittelijoiden käyttö on osa asuinalueiden ja pihojen suunnittelua.

Vastaa kyselyyn

Kysely 1 - Puutarhani kalusteet ja rakenteet

Eri aikakausina käytetyt rakenteet ja kalusteet kuvastavat puutarhojen muuttuvaa historiaa. Puutarhojen ja pihojen käytön muuttuminen on heijastunut myös käytössä olleissa rakenteissa, niiden suunnittelussa ja materiaaleissa. Kyselyssä voit kertoa oman puutarhasi ja pihasi kalusteista ja rakenteista.

Vastaa kyselyyn

Puutarhatarinoita-sivusto kerää tietoa kaupunkialueiden yksityisistä pihoista ja puutarhoista.

Pin It on Pinterest